A játékok...

2011.04.11. 21:40 - Jennike92

Az én hugom jóformán minden játékkal el van, legyen az autó, baba vagy egy ceruza egy darab papírral. Sajnos ez ma már nem minden gyerekre jellemző. Szerencsére nem egy hisztis típus, aki ha meglát valamit egy áruházban és követeli. Ez nem csak a szülő hibája, aki mindent megvesz gyerekének csak, hogy ne sírjon. Ennek legnagyobb szerepe a média. Ma a hiper szuper több ezer forintos csillám pónik és a pókemberek a divatok.

 Hétvégén néztem tesómmal a mesecsatornát, az volt a tapasztalatom, hogy reklámokban csak ezek a játékok szerepeltek, ösztönzik a gyereket és a szülőt is egyaránt, hogy ez a legjobb, legújabb, mindenkinek ilyen van, na de azt nem teszik hozzá, hogy ez egyben a legdrágább is. Ha megfigyelünk egy áruházat, akkor azt lehet észrevenni, hogy például egy majdnem ezer forintos újság is lent van a polc alján, hogy elérjék a kis törpék.

 Emlékszem, amikor kicsi voltam elég volt, ha kitettek minket az udvarra az unokatesómmal. Mi egyből feltaláltuk magunkat, ugróiskolát rajzoltunk, bújócskáztunk stb stb. Most már alig vannak levegőn a gyerekek, bent ülnek és játszanak a több ezer forintos játékokkal. Mai 6-7 éves gyerekeknél szinte már alap dolog, hogy tudnak számítógépen játszani, PS-ezni és ismerik a Való Világ összes játékosát…

A bejegyzés trackback címe:

https://jennikistesoja.blog.hu/api/trackback/id/tr722818715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sz.sára 2011.04.13. 22:26:02

Hát igen a mi időnkben más volt a helyzet....a tesód addig tiszteli a dolgokat amíg nem kap meg mindent:)
A húgod is szokott számítógépes játékokat játszani?
mert remélem h legalább Te helyes úton neveled arra h ez neki még nagyon nem tenne jót:)

Jennike92 2011.04.14. 14:48:59

Sára! Az én hugom még nem nagyon játszik a gépen, de szerencsére nem is érdeklik ezek, amíg nem akarja addig nem ültetem ide, de azért jó, ha már elkezdi tanulgatni a gépet és nem iskolában szembesül azzal, hogy mire jó is ez a szerkentyű :) de az sem gond, ha ott lát először ők még nagyon tanulékonyak :)


süti beállítások módosítása