A kistesóm

2011.04.05. 18:50 - Jennike92


"Testvérek. Micsoda isteni adomány! Ezt sose vegyétek magától értetődőnek! Adjatok hálát érte mindennap! Vigyázzatok egymásra!"

Hm.. mennyire igaz ez a mondás. Nekem van egy kishúgom 2004. április környékén derült ki, hogy kistestvérem lesz. Ez szülinapi ajándéknak tökéletes volt. Végre nem kell műanyag babákkal játszanom. Annyira örültem, mint még soha. Mindenkinek ezzel dicsekedtem; az osztálytársaimnak, a szomszédoknak és még a sarki zöldségesnéninek is :) A barátnőimmel sokszor tervezgettük a nevét a kis tesómnak, és tippeltünk, hogy fiú lesz vagy lány. Alig vártam, hogy megszülessem, elterveztem, hogy viszem majd sétálni meg vásárolni is pedig akkor csak 12 éves voltam :)

4hónap múlva kiderült, hogy kislány lesz. Nagyon sokat gondolkoztunk, hogy mi legyen a neve anyukám ragaszkodott a Luca névhez én pedig az Orsolya névhez.

 

Puszta véletlen avagy a sors keze?!

Egy nyári nap volt... anyának csörgött a telefonja... az orvos volt. Annyit mondott, hogy menjen be a rendelőbe, mert megjöttek a vizsgálat eredménye és baj van. Nagyon megijedtünk, éreztem hogy nagy baj van. Sajnos így is lett. Anyukámnak méhnyakrákot diagnosztizáltak. Nem tudtuk hogyan tovább... a baba miatt megműteni nem lehetett, tehát csak a várakozás maradt és a remény, hogy nem lesz bajuk egyikőjüknek sem. Az elkövetkezendő pár hónapot nem kívánom senkinek. Rossz volt tétlenül várni úgy, hogy semmit nem lehet tenni ellene. December elején anya már kórházban volt, mert be kellett feküdnie és várni, hogy megműtsék és kivegyék a babát ami egy műtétben végzendő el. December 13-ra írták ki a műtétet.

Nos eljött a várva várt nap...soha nem felejtem el azt a napot. Hétfő reggel volt, angol óra... Nem tudtam figyelni a tanárra sem hisz úgy vártam az ÉN kistestvérem ami nagy örömet okozott, de a gondolataim másik felét csak az töltötte ki hogy mi lesz az anyukámmal? Belehal? Túl éli? Iszonyatos volt az a nap! Én csak vártam és vártam. Anya munkatársa volt bent vele, mert engem nem engedtek még oda mert 12éves voltam. 11órakkor jött egy sms, hogy már megszületett a kistesóm és anya az intezíven van. Igazából azt se tudtam, hogy mi is valójában az az intenzív de örültem, hogy túlélte. Alig vártam, hogy hazaérjek és én is mehessek a kórházba. Délután eljött életem legfontosabb pillanata, végre láthatom őt, egy nővér hozta ki mai napig emlékszem a kis piros arcára

 

 Első pillantásra szerelem volt :)

 

 

Itt 4 hónapos volt Orsi baba :)

 

 

 

 

 

Azt hiszem igaz a mondás, hogy a testvér a legfontosabb kapcsolat. Mióta van testvérem nekem ő a legfontosabb a világon. Egy testvér mellett lehet megtanulni az önzetlenséget amikor nem azt a fagyit választod amit te szeretsz, hanem amit ő szeret. Ha van egy darab csokit elfelezed és nem önző módon megeszed. És ami hihetetlen és iszonyat jó érzés amikor tudsz segíteni a tesódon, hiába kicsi téged lát a világon a legjobbnak és ezt hangoztatja is. Kiráz a hideg amikor megtanul beszélni és kiabál neked :) ennél jobb érzés szerintem nincs a világon..

 

Amikor fogod a kezét, hogy el ne essen...

 

 

 

 

 Amikor leviszed a játszótérre pedig semmi kedved nincs ott ülni egy padon...

 

 

 

 

 

Vagy amikor hisztizik, mert nem akar hazamenni, és ezzel elér mindent .. :) inkább visszaülsz még egy kicsit a padra...

 

 

 

 

Amikor rajzol neked, és kimegy a létező összes vonalból még is többet ér neked, mint egy több milliós kép...

 

 

 

 

 

 

 

"Néha egy ölelés többet ér mindennél.. "

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jennikistesoja.blog.hu/api/trackback/id/tr112802537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sz.sára 2011.04.09. 20:38:47

Kedves gesztus, hogy a testvéredről írtál:) Mivel nekem is vannak testvéreim,ezért tudom h milyen érzés vkivel megosztani mindenedet önzetlenül.
Orsi igazán szerencsés hogy ilyen testvére van aki ennyire szereti.
A képek aranyosak,és szép az idézet az elején.Látszik h amit írtál az szívből jött:).
És honnan jött az ötlet h Róla írjál??

Jennike92 2011.04.10. 12:32:17

Kedves Sára!
Köszönöm szépen :)
Az ötlet onnan jött, hogy három témát lehetett választani, és úgy gondoltam, hogy ez áll a legközelebb hozzám.
Neked is kistesód van?:)

timmii 2011.04.10. 20:51:36

Drága Jenny:),ismét sikerült meghatnod a vége felé könnybe is lábadt a szemem...(de hisz ismersz:D)nagyon átérezhetö az egész,aki ugy olvassa h nemis ismer azis érezni fogja azt hogy kettötök között olyan erös kötelék van amit soha senki semmilyen körülmények között nem szakithat szét!Az ami ez első idézetet illeti csak annyit füznék hozzá hogy a ti estetetekben is teljesen igaz,Orsikát tényleg mintha adományként küldték volna mintha megérezte volna valami hogy neked szükséged van rá!És mintha a sok rossz dolog őt küldte volna az élet kárpótlásként:)!Emlékszem mikor minden osztály kirándulásról hazaérve az első kérdeéseid közt volt,hogy jöne már a kistesó:)És a sok várakozás után végre megszületet ami mindenkinek nagyon nagy örömet okozott és okoz a mai napig hiszen egy tündéri kislány aki ugyanolyan akaratos ámde önzetlen mint a nővére:)♥ Igaz valamilyen szinten végig kisértem ezeket az eseményeket most igy ujra "átélve" két irányból is nagyon megérintett hisz teis tudod,nekemis van egy testvérem aki elég messze él innen ezért én ezeknek a dolgoknak csak a töredékét élhetem át vele...
Orsi tényleg nagyon szerencsésnek mondhatja magát hogy ilyen nővére van mint Te,ezt TAPASZTALATBÓL mondom hiszen unokatestvérek vagyunk de én mindig is testvéremként tekintettelek:)
Hát Jenny én ugyérzem a média értességi miatt nincs miért aggódnod:)) :)

nagy gabor [10] 2011.04.11. 00:10:46

Nagyon aranyos Jensz :)

további bejegyzéseket várunk! :)

sz.sára 2011.04.11. 20:31:45

@Jennike92:
Nem,nekem két nővérem van,de azt a szeretet amit tőlük kapok soha nem fogom tudni meghálálni:)

Jennike92 2011.04.11. 20:59:59

Köszönöm szépen mindenkinek! :)
Igyekszem írni :)

Mézesmadzag 2011.04.14. 16:15:34

nagyon jó lett a blogod. ügyes vagy meg is könnyeztem! üdv marcsi

Jennike92 2011.04.14. 22:07:09

köszönöm szépen :)


süti beállítások módosítása